Pages

Tiramisu


Verdens BESTE dessert ifølge meg er hjemmelaget tiramisu med vin og kaffe inntil. Den er bare så herlig med det søte sammen med den kraftige kaffe og congnacsmaken, med den bitre kakaoen. Ikke alle tiramisuer er like gode da, du kan få den i alle mulige rare varianter på ulike restauranter.


Denne oppskriften fant jeg på klikk.no, det viktigste er at du bruker en skikkelig god cognac (om det er dyrt med en hel flaske selger de noen småflasker på polet), ordentlig espresso, og ikke la fingerkjeksen bli for druknet i væsken. Det kan også være godt å tilsette litt revet sitronskall i kremen. Det er enklere enn man tror, enjoy


  • 3 stk eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 250 g mascarponeost (italiensk kremost)
  • 3 stk eggehvite
  • 3 dl kald espresso (sterk kaffe)
  • 0,75 dl amaretto ev Cognac
  • 18 stk fingerkjeks (savoiardi)



Visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Vend inn mascarponeost, 1-2 ss av gangen.
Visp godt til kremen er glatt og fyldig.
Stivpisk eggehvitene og vend inn i kremen.
Bland sammen likør/konjakk og avkjølt espresso
Legg et lag krem i bunnen på en flat vid form.
Dypp fingerkjeks i kaffeblandingen og legg over kremen.
Legg over et nytt lag mascarponekrem og stryk den glatt.
Dypp fingerkjeks i kaffeblandingen og legg over kremen i formen.
Avslutt med et lag krem og dryss et tynt lag med kakao over.
Dekk til og sett kaldt i kjøleskapet i minst 5 timer, helst natten over før servering.


klikk.no






btemplates

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar