Pages

Sitron og timian kalkun










Tenkte å lage skikkelig god kalkunmiddag i går. Resultatet ble blandet, kalkunen var dødsgod og saftig, men hele greia med timian og sitron ble for fiskemiddag for meg. Noen likte det veldig godt da. Sausen var et kapittel for seg selv, fikk en rar besk smak av den hvite pepperen, smaker hvit pepper sånn eller var den harsk? Leste den fort kan bli det.



SITRON OG TIMIAN KALKUN

* I kalkunfilet ca 700 g

*2 ss smeltet smør
salt og pepper

*1stk sitron i skiver

* 3sshakketfrisk timian

Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg på sitronskiver og dryss over timian. Pakk kalkunbrystet inn i aluminiumsfolie og stek det i ovnen ved 160 °C i ca. 40 minutter.

SITRON FLØTESAUS

1 sjalottløk finhakket
2 ss sitron saft
3 ss vann
Salt og hvit pepper etter smak
1,25 dl smeltet smør (melkefri)
1,25 dl tykk fløte

Litt timian

Ha løken i en liten gryte med sitronsaft og vann. Ha på litt salt og pepper og småkok til væsken er redusert til 2-3 ts. Ha i smøret og rør godt. Og hell så sakte inn fløten under omrøring til det er fullstendig blandet. Smak til med mer salt og pepper hvis nødvendig. God til fisk, kylling og grønnsaker.

RISTEDE GRØNNSAKER

Skjær det du ønsker, jeg brukte paprika,sjarlottløk og gullerot i fine tynne skiver og rist det under grillen med litt olje og salt på i ca 10 min



I dag skal jeg ta kalkunrestene og spise de sammen med tradisjonell stuffing med bacon,sopp,rømme og persille tror det blir myye bedre:)

btemplates

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar