Hjemmelaget lasagne
Tro det eller ei, mange har aldri smakt noe annet enn lasagnen til Toro der du blander kjøttdeigen med noe pulver og vann og slenger ost oppå.. Derfor bestemte jeg meg for å presentere min kjære samboer for den skikkelige varianten idag med ordentlig hvit saus og rød saus lag på lag. Det hele ble en sølete prosess *sjokk* fordi jeg hadde pcn med min favorittserie på kjøkkenbenken mens jeg kokkelerte. Resultatet ble dog bra, den hvite sausen var deilig byttet ut halvparten av parmesanosten med gulost for å få en litt rundere smak og tilsatte litt persille. Til rødsausen brukte jeg muttis cherrytomater på boks, noen av de beste jeg vet. Det tok litt lengre tid enn jeg hadde trodd, brukte vel en time men det ble kjempegodt, en helt annen rett enn den fra Toro!
Min reviderte oppskrift på lasagne
(Nok til 2 personer)
HVIT SAUS
2 store ss smør
2 toppede ss mel
salt (forsiktig, parmesanen er salt)
litt bladpersille
litt pepper
4 dl melk
100 g ost (parmesan og gulost)
RØD SAUS
olivenolje til stekingen
litt under 1 pk kjøttdeig
2 båter hvitløk
1 boks tomater
1 ss tomatpurre
1dl kjøttbuljong
oregano og basilikum
en klype sukker
salt
ca 10 pastaplater
Smelt smør i en gryte. Ha i mel og rør godt. Spe med melk (kok opp hver gang) til sausen er passe
tykk. Ta gryta av plata og ta i osten, smak til med persille og pepper. Surr hvitløken i olja, tilsett
tomatpureen og la den "brenne av seg skarpheten" (som God morgen norges Wenche anbefaler) ved å la den steke på høy varme et par minutter mens du rører.
Ha i resten av ingrediensene og la det surre på svak varme opp imot 30 min. smak til med salt og
sukker.
Legg alt lagvis i en ildfast form, rød saus-hvit saus-plater -rød saus osv. avslutt med hvit saus og ost på toppen. Stek på 200 grader i ca 30 min til osten er gyldenbrun og bobler skikkelig.
mmm
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar